Saltar a continguts

ASSOCIACIÓ D'AMICS DE SANT MAGÍ

Navegació

Menú principal

Notícies

26/06/2017
LAUDA DRAMATICA: Música Barroca amb Xavier Pastrana i l'Ensemble O Vos Omnes

El segon concert de les Nits Musicals de la Brufaganya del proper dia 8 de juliol  és a càrrec de l'Ensemble  O Vos Omnes dirigit per Xavier Pastrana, un dels grups vocals de música antiga de més projecció de Catalunya. Presenta el concert LAUDA DRAMATICA, nom amb que es coneixien els antics oratoris o petites obres de tema sacre.

Ensemble  O Vos Omnes Ampliar imatge

El conjunt està format per cantants de dilatada experiència i se centra sobretot en el repertori propi dels segles XV-XVIII. Ha participat en cicles i festivals com el Festival de Música Antiga del Pirineu, el cicle Grans Concerts de l'Atlantida de Vic o el Festival Internacional de Música Clàssica de Sant Fruitós de Bages, entre d'altres. Actualment, també és grup resident a l'Auditori Josep Carreras de Vila-seca.

Les seves interpretacions de música barroca han estat lloades per la premsa especialitzada, tan en les obres de gran format (El Messies de Händel o l'Oratori de Nadal de Bach) com en les de petita factura.

"...el conjunt de les comarques tarragonines que dirigeix Xavier Pastrana es reivindicà com una de les formacions més sòlides que tenim de la seva espècie" (M. Marimon a El Núvol)

"va ser tota una descoberta de qualitat sonora i interpretativa del més alt nivell" (M. Pagès a Catalunya Música)

"Magnífic conjunt vocal català" (Ll. Trullèn a Revista Musical Catalana)

Entre el repertori que cantarà destaca "Histoire de Jephte" de Giacomo Carissimi, l'obra més coneguda de l'autor. És un petit oratori (lauda dramatica) que explica la història de Jepthé que després de demanar ajuda a Déu per a vèncer als enemics li promet donar-li a canvi la vida de la primera persona que surti a rebre'l després de la seva victòria. Al tornar a la llar, aquesta persona és la seva pròpia filla.. Carissimi aconsegueix portar a l'oïent per tot un viatge psicològic que acabarà trasbalsant la seva ànima en el moment culminant de l'obra, quan Jephté s'adona del preu que ha de pagar.

DURANT EL CONCERT HI HAURÀ UN SISTEMA ADIENT PER PODER SEGUIR L'ARGUMENT DE LES OBRES.