Saltar a continguts

ASSOCIACIÓ D'AMICS DE SANT MAGÍ

Navegació

Menú principal

Notícies

15/04/2019
Programació de les Nits Musicals de la Brufaganya 2019

 El Cor de Cambra del Palau de la Música, el Cor Jove de l'Orfeó Català, Gili-Romaní Hot Jazz Cats i Hirundo Maris són els conjunts que conformen la programació de les Nits Musicals de la Brufaganya d'aquest any. Actuaran respectivament els dies 8 de juny, 13 de juliol, 10 d'agost i 7 de setembre.

Nits musicals a la Brufaganya 2019 Ampliar imatge

Serà el Cor de Cambra del Palau qui obrirà el festival amb obres de Joan Brudieu, Mateu Fletxa el Vell, Mateu Fletxa el Jove, Pere Alberch Vila i Lluís de Milà.  El concert, titulat "Ensalades i madrigals del Renaixement català" també comptarà amb l'acompanyament del conjunt de música antiga La Caravaggia, tots ells sota la direcció de Xavier Puig.

El Cor Jove de l'Orfeó Català i l'Orquestra Barroca Ars Musicae, dirigits per Esteve Nabona interpretaran, en versió concert, l'òpera "Dido i Eneas"  escrita pel compositor anglès de Henry Purcell cap a l'any 1688. El paper de Dido anirà a càrrec de la mezzosoprano Elisenda Arquimbau,  el baríton Pau Bordas interpretarà Eneas i el paper de Fetillera anirà a càrrec del contratenor Toni Gubau.

En ple mes d'agost ens visitarà el conegut conjunt de jazz Gili-Romaní Hot Jazz Cats que interpretarà blues, swings, espirituals i estàndards dels anys 20, 30 i 40 de Nova Orleans, Chicago i Nova York. El trompetista i cantant Ricard Gili, director i fundador de La Locomotora Negra, encapçala el grup, junt amb l'Oriol Romaní, clarinetista extraordinàriament dotat,  la Queralt Camps al contrabaix,  Xavi Hinojosa a la bateria i Federico Mazzanti al piano.  És un conjunt assidu al Jamboree Jazz Club de la plaça Reial de Barcelona.

Per tancar el cicle comptarem amb Hirundo Maris - Arianna Savall & Petter Udland Johansen amb el concert "La Rosa dels Vents" que de nord a sud, d'est a oest, simbolitzen els quatre punts cardinals musicals explorats pel conjunt: música antiga, música tradicional, composicions pròpies i improvisació lliure. La soprano Arianna Savall tocarà l'arpa medieval, l'arpa barroca i l'arpa triple, el tenor Petter Udland Johansen  el hardingfele i císter, Miquel Àngel Cordero el colascione i el contrabaix i en Michal Nagy les guitarres.

Els abonaments pels quatre concerts es podran reservar a partir del 22 d'abril fins al 5 de maig i les entrades individuals es podran reservar a partir del dia 6 de maig a través de la web www.brufaganya.cat que actualment s'està actualitzant.

Annex: Programació  (jpg 97.74KB)